Itt találsz meg minket:
2483 Gárdony, Meder u. 7.
Nyitvatartásunk:
Kedd-szerda 8-21-ig

Milyen a jó fejmasszázs?

Fejünk különösen érzékeny része testünknek. Benne található agyunk, ami a legtöbb mentális funkciónkért felelős szervünk. Az agy koordinálja a stressz és a nyugalom létrejöttét is a szervezetben, a hormonrendszer ösztönzése révén. Amikor stresszoldó masszázsról beszélünk, akkor gyakran egy jó fejmasszázs jut az eszünkbe, vagy legalábbis olyan kezelés, amiben fejmasszázs is van. Nem hiába, hiszen a legtöbb fejmasszázs elsődleges célja a túlzott stresszállapot ellensúlyozása, a nyugalmi állapot, a relaxáció elősegítése, megteremtése…

Minden fejmasszázs relaxál?

Egyáltalán nem. Minthogy a koponya – azon belül is a halánték – testünk egyik legérzékenyebb területe, így a jó-rossz közti különbséget is jobban érzékeli. Ezért nagyon nem mindegy hogyan végezzük a fej masszírozását. Az erősségen, az intenzitáson, a ritmuson és a technikai kivitelezésen túl a fejnél különösen számít a fogások kivitelezésének iránya. A rossz fejmasszázs nem csak fájdalmas, vagy kellemetlen lehet, de szédüléssel, émelygéssel, hányingerrel is járhat.

Rendben, de akkor milyen a jó fejmasszázs?

Semmiképp sem túl gyors, és nem is túl erős. A masszőr érintésének lágynak, de határozottnak kell lennie. Ami a fogások haladási irányát illeti, követni kell a fejen futó meridiánok irányát, hogy azokon keresztül elvezessük a stressz által felgyülemlett pangó energiákat, utat adva így a megcélzott relaxációnak. Különös figyelmet kell fordítani a halántékra, ami a legérzékenyebb területe a koponyának. Itt számít a legjobban a megfelelő, precíz kivitelezés.

Forrás: Rapid massage