Itt találsz meg minket:
2483 Gárdony, Meder u. 7.
Nyitvatartásunk:
Kedd-szerda 8-21-ig

A sportrehabilitációs tréner szerepe az, hogy – szükség szerint együttműködve a kezelőorvossal vagy gyógytornásszal – a prevenció és rehabilitáció folyamatát megtervezze, végigkísérje és irányítsa, azaz visszavezesse a sportolót vagy a hétköznapi embert a mindennapi életbe és/vagy az edzésfolyamatba.

A sportrehabilitációs tréner a sportsérülések megfelelő ellátásában van szerepe, különféle mozgásszervi panaszokkal, betegségekkel küzdő emberek számára edzéstervet, rehabilitációs programot dolgoz ki.

A legtöbb „vendég” általában nincs tisztában azzal, hogy mozgásszervi problémától szenved. Sajnos belenyugszik abba, hogy fáj a nyaka vagy a dereka és fogalma sincs arról, hogy az állandósult panaszt esetlegesen a porckorongok ellapulása vagy sérve okozza.

A statisztikák szerint az edzőteremben megjelenő, magát egészségesnek vélő emberek kb 60%-nál már kialakult valamilyen mozgásszervi probléma… Ráadásul a hazai egészségügyi ellátás rendszere ma még nem készült fel arra, hogy az elsősorban gyógyszeres kezelés mellett kellő figyelmet fektessen a már kialakult betegségekre, oki kezelésekre. Azaz a személyre szabott tréning összeállítására, az életmódbeli változások szükségességének hangsúlyozására, illetve a vendég támogatására.

Ebből adódóan jogosan merülhet fel a vendégek számára az a kérdés, hogy melyek a rehabilitációs tréner feladatai és kompetencia határai mozgásszervi betegségek esetében?!

A tréner egyfajta vezetőként, irányítóként kell a vendég mellett álljon a tornák során. A tréner az állapotfelmérés során azonosítja azokat a jeleket, amelyek esetleges degeneratív betegségre utalnak. Felméri azt, hogy milyen okok vezettek a probléma kialakulásához, kidolgoz egy olyan rehabilitációs programot, amelynek segítségével nem csak tüneti, de oki kezelést is nyújt a vendég számára és a kezelések során mindvégig támogatja őt.

Kétely esetén természetesen a vendéget szakorvoshoz irányítja!

A sportrehabilitációs tréner rekondicionálás tréningje minden esetben komplex szemléletű, hangsúlyt fektet a korai neumuszkuláris rehabilitációra, mozgások helyett mozgékonyságot javít, hierarchikusan felépített, az adott sportágra vagy/és munkakörnyezetre összeállított protokollon alapul, ugyanakkor személyre szabott, figyelembe veszi a pszichés támogatás jelentőségét és a fenntarthatóságra törekszik!

 • Személyre szabott, átfogó állapotfelmérésen, folyamatos tesztelésen és visszatesztelésen alapul
 • Szisztematikus, átgondolt, megtervezett, ugyanakkor rugalmasan illeszkedik a változásokhoz
 • Minden a teljesítményt potenciálisan
  • ROM helyreállítása
  • Test rugalmasságának visszaállítása
  • Statikus és dinamikus stabilitás megteremtése
  • Neumuszkuláris kontroll megteremtése
  • Megfelelő izomerő, állóképesség, gyorsaság, mozgékonyság megteremtése és helyreállítása
 • korlátozó tényezőt figyelembe vesz és kezel
 • Sérült területre fókuszál,de minden esetben láncokban gondolkodik
 • Elsősorban funkcionális mozgásokon alapul
 • Kognitív tényezőket szem előtt tartja
  • Életmódbeli tényezők
  • Törekszik a vendég részletes és pontos tájékoztatására
  • Mentáltréninget alkalmaz testtudat fejlesztésén keresztül
  • Rossz szokások és helytelen terhelések elleni küzdelem megtanítása és kivédése
Sport

Sport

Nem számít, hogy milyen betegséggel, lelki problémával küzdünk, hiszen a sport mindenre megoldást tud kínálni. Engedd meg, hogy segítsek megtalálni a Te mozgásodat!

Kinotape

Kinotape

A kineziológiai tapasz egy rugalmas pamut anyagból készült, bőrre ragasztható szalag. Segítségével a fájdalom és a mozgás korlátozottság rövid időn belül csökkenthető.

Streching

Streching

Megelőzhetjük az edzés során a sérüléseket és az izmok ellazításán keresztül a stressz csökkentésére is alkalmas. Növeli a hajlékonyságot és a mozgásterjedelmet.

Kinotaping

Érezd jobban magad a kinezológiai tapasz segítségével. A kinesio tape terápia a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszer. Gyors, fájdalommentes, hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban is.

Mi az a kinotape?

A kinesio tape terápia a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszer. Gyors, fájdalommentes, hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban is. A különböző szakszerű ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatást lehet vele elérni.

A kineziológiai tapasz egy rugalmas pamutanyagból készült, bőrre ragasztható szalag, amely segítségével a fájdalom és a mozgáskorlátozottság rövid időn belül mellékhatások nélkül csökkenthető.

A felhelyezett tapasz hatására a bőr és a szövetek fellazulnak, a nyirokfolyadék áramlása intenzívebbé válik, javul a vérkeringés, és a fájdalom receptorokra nehezedő nyomás is csökken. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, mentesíti a sérült szövetek terhelését, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, csökkenti a gyulladások bekövetkezésének lehetőségét.

A tapaszok szakszerű felhelyezése fontos, hiszen ettől függ, hogy a kívánt hatást el tudjuk-e érni, ezért a felhelyezéshez taping módszerekben jártas terapeuta segítsége javasolt.

A szalag az emberi bőrhöz hasonló tulajdonságokkal bír, vastagsága és nyújthatósága is megegyezik az emberi bőrével, emiatt együtt mozog a test szöveteivel, nem akadályoz a mozgásban. A légáteresztő anyag segít abban, hogy a bőr szabadon lélegezzen. Alapanyaguk elsősorban pamut, lycra és orvosi akril ragasztó. Vannak hatóanyagot, ásványi anyagot is tartalmazó kineziológiai tapaszok. A kineziológiai tapaszok döntő többsége csak hosszirányban nyújtható, de vannak minden irányban nyújtható tapaszok is.

Gyors
Gyors segítséget nyújt a fájdalomcsillapításban, lerövidíti a gyógyulási időszakot is.
Bőrbarát
Bőrbarát, légáteresztő anyagból készült, ennek köszönhetően, a bőr szabadon lélegezhet, bőrirritációt nem okoz.
Egyszerű
Könnyen rögzíthető, jól tapad, tartósan a bőrön marad, miközben kifejti jótékony hatását.
Sokféle bajra
Széleskörűen felhasználható, például: keringési probléma duzzanat, legyengült izom esetén, fájdalom csökkentésre, ízületi mozgásterjedelem növelésre, sérült idegek esetén, illetve instabilitás támasztásához
Biztonságos
Biztonságos gyógyítási módszer, semmiféle kémiai hatóanyagot nem tartalmaz.
Rugalmas
Rugalmassága miatt együtt mozog a test szöveteivel, nem akadályoz a mozgásban.

Streching

A nyújtás jótékony hatással lesz izmaidra, ízületeidre és a közérzetedre is – gyere csoportos nyújtásra hozzám!

A nyújtásról

A stretching által megelőzhetjük az edzés során a sérüléseket. Azoknál, akik rendszeresen nyújtanak, 50 százalékkal ritkábban alakul ki izomtúlfeszítésből fakadó sérülés.

Az edzés utáni stretching megelőzheti az izomláz kialakulását, és segít, hogy edzés után az izmok gyorsabban regenerálódjanak.

A stretching növeli a hajlékonyságot, a mozgásterjedelmet, vagyis az ízületek mozgáshatárát.

A stressz az izmok állandó, tónusos feszüléséhez vezet. A streching az izmok ellazításán keresztül a stressz csökkentésére is alkalmas.