Itt találsz meg minket:
2483 Gárdony, Meder u. 7.
Nyitvatartásunk:
Kedd-szerda 8-21-ig

Az emberi test nem felejt

Őrzi az egyes traumák „emlékeit”. Életünkben bekövetkező számtalan sérülések a test idő előtti kifáradásához, öregedéséhez vezet.
Pedig ezek elkerülhetőek lehetnek!

Sajnos tapasztalataim alapján csak a, trauma után keresnek fel, holott ha már az első jeleknél „beavatkoznánk”, jó eséllyel kerülhetnénk el a későbbi komolyabb károsodásokat.

Minél hamarabb észleled a jeleket és kezeled a problémát, annál gyorsabban, és ami még fontosabb, kevesebb maradványtünettel gyógyul a sérült végtag/terület. Rendkívül fontos, hogy már az első figyelmeztetésnél – 1-2 napnál tovább tartó, vagy gyakran jelentkező merevségérzet, enyhe vagy erősebb fájdalom, amely jellemzően ugyanazon a területen (legyen az a talp, a vádli, a térd, csípő, gerinc, váll, könyök vagy csukló) jelentkezik, már segítséget érdemes keresni. A rendszeres lazítás (SMR henger és labda használata), a hatékony, SPORTÁG SPECIFIKUS nyújtó gyakorlatok elsajátítása és az egyes HIBÁS MOZGÁSMINTÁK korrekciója – segítségével megúszhatod komolyabb sérülések nélkül, és megőrizheted tested erejét, fiatalosságát és rugalmasságát.

Mi vezethet sérülésekhez?

Leggyakrabban a rendszeres, megfelelő minőségű és mennyiségű lazítás és nyújtás hiánya, illetve a hibás (sport) mozgásminták. Utóbbi azonban némi magyarázatot igényel. Sajnos igen kevesek vannak tisztában a ténnyel, hogy a sportmozgások (futás, guggolás, kitörés, fekvőtámasz stb.) kivitelezésének megfelelő technikáját éppúgy el kell sajátítani, mint az írást-olvasást. Ha ugyanis helytelenül végezzük az adott gyakorlatot (a mozgások végrehajtása során nem a megfelelő izmokat használjuk vagy az egyes izmok rossz sorrendben kapcsolódnak be, esetleg elmarad a törzs és az ízületek stabilizálása), szinte biztos, hogy előbb-utóbb komoly sérülések várnak ránk.

Forrás: Balance Medical Fitness Akadémia